VSE ZA FUNKCIONALNOST, FONACIJO IN ESTETSKI VIDEZ VAŠEGA NASMEHA

Individualni pristop in osredotočenost peljejo k rešitvam tudi najbolj kompleksnih primerov.

Po zaslugi obsežnega znanja in izkušenj naših stomatologov, z uporabo najboljših materialov uglednih proizvajalcev in individualnim pristopom rešujemo tudi najbolj kompleksne primere z namenom izboljšanja funkcionalnosti, fonacije in estetskega videza vašega nasmeha.

FIKSNA PROTETIKA :

  • KRONE (KOVINSKE/CIRKONSKE/BREZKOVINSKE)
  • MOSTIČKI
  • ALL ON FOUR/ALL ON SIX

MOBILNA PROTETIKA

Primerna rešitev v primerih, kjer ni mogoče uporabljati fiksnih protetičnih nadomestkov.

ZOBNI MOSTIČKI

Zobni mostički so nadomestek vrzeli v zobni vrsti, povezujejo krone v celoto in tako v celoti izgradijo zobni lok ter dodatno učvrstijo okoliške zobe. Kot nosilci mostička so lahko zobje ali vsadki. Zaradi ugodnega prenosa žvečilnih sil gre za zanesljivo rešitev, ki pacientu omogoča popolnoma naraven občutek.

KRONA

Fiksni protetični nadomestek, ki se v stomatologiji najbolj uporablja, velja za enega izmed najbolj učinkovitih načinov za prekrivanje poškodovanega zoba. Naši strokovnjaki uporabljajo za preparacijo zoba metodo brušenja »na stopnico«, ki zahteva spretnost in dviguje vsako vrsto protetičnega dela na višjo raven. Po brušenju se vzame odtis iz visokokakovostnih materialov, ki omogočajo točno reprodukcijo strukture izbrušenih zobnih krnov in sluznice za izdelavo natančnega, naravnega in funkcionalnega protetičnega izdelka v laboratoriju. Medtem ko traja izdelava trajnega mostička, se lahko zobni krni zaščitijo z začasnimi kronami oziroma začasnim mostičkom.

KOVINSKO KERAMIČNE KRONE

Uporabljajo se že več let in je zanje značilna čvrstost. Njihova osnova je kovinska zlitina, ki je v celoti prekrita s slojem keramike. Laboratorij klinike DentalPro je opremljen z laserskim tiskalnikom 3D Sisma, ki pospešuje proces izdelave in omogoča digitalno izdelavo kovinskih delov, s katero dosežemo visoko kakovost in natančnost.

CIRKONSKE KRONE

Cirkon je vrhunski material, ki ne vsebuje kovin, zaradi česar je transparenten in translucenten, kar daje pacientom zelo estetski videz in popolno naravnost. Zaradi trdosti je zelo odporen in je treba izbrusiti precej manjšo površino zoba. Biokompatibilnost materiala popolnoma odpravi možnost draženja okoliškega tkiva. Gre za najboljšo rešitev za doseganje visoke estetike in visoke čvrstosti.

BREZKOVINSKA KERAMIKA

Vrhunec dosežkov estetske stomatologije je prav gotovo brezkovinska keramika. Popolnoma posnema naravni zob, spušča svetlobo, zaradi česar je idealna rešitev za estetsko cono. Značilnosti tega biokompatibilnega materiala sta visoka odpornost na zunanje dejavnike in čvrstost. Natančna obdelava omogoča pravilno prileganje na zobni krn, kar preprečuje nastanek robov in olajša higieno ter jamči dolgotrajnost. Brezkovinska keramika lahko popolnoma posnema prejšnje stanje zoba. Z uporabo tega materiala in s spretnostjo naših tehnikov lahko našim pacientom zadovoljimo vse zahteve.

PREBERI VEČ

 

Bi nas radi obiskali?
Še danes se dogovorite za termin!


Dogovorite se za termin