VEJA DENTALNE MEDICINE, KI ZAJEMA VELIKO ŠTEVILO ORALNO-KIRURŠKIH POSEGOV, S KATERIMI ODPRAVLJAMO TEŽAVE IN NEPRAVILNOSTI V USTNI VOTLINI

Vsi posegi oralne kirurgije so zaradi uporabe lokalne anestezije neboleči in je okrevanje hitro.

Oralna kirurgija je veja dentalne medicine, ki zajema veliko število oralno-kirurških operacij, s katerimi odpravljamo težave in nepravilnosti v ustni votlini. Med posege v oralni kirurgiji sodijo enostavnejši posegi, kot so ekstrakcija zob, alveotomija (odstranitev impaktiranih in retiniranih modrostnih zob, ki jih ni mogoče odstraniti na navaden način) in apikotomija (odstranitev vrha zobne korenine z okoliškim vnetim tkivom) ter tudi bolj zapleteni posegi, kot sta dvigovanje sinusov ter vodenje regeneracije trdih in mehkih tkiv (nadgradnja kosti, rekonstrukcija dlesni).

Predprotetična oralna kirurgija je rešitev tako za pripravo estetsko boljšega videza zobnega tkiva okoli bodočega protetičnega izdelka kot tudi za pripravo vgradnje vsadka. Z izgubo zob se volumen kosti zmanjšuje in je včasih treba pred vgradnjo vsadkov na idealno pozicijo rekonstruirati kostni volumen.

Na kliniki DentalPro uporabljamo vodeno tkivno regeneracijo kosti z biomaterialom proizvajalca Osteobiol. Povečanje kosti je postopek uporabe biokompatibilnih kostnih pripravkov za povečanje kostnega volumna. Pripravki Osteobiol se zaradi svoje naravne sestavine priraščajo na površino naše kosti in s tem ustvarjajo odlično podlago za vgradnjo vsadkov.

Če strokovnjaki klinike DentalPro opazijo po temeljitem diagnostičnem postopku, da je potreben kakšen kirurški poseg, se bodo po dogovoru s pacientom in ob upoštevanju želenih rezultatov odločili, kateri poseg je najboljši v takšnem primeru.

Vsi posegi oralne kirurgije so zaradi uporabe lokalne anestezije neboleči in je okrevanje hitro.

Za naše paciente smo pripravili posebno sobo za sprostitev po operativnih posegih, da bi bilo njihovo okrevanje čim bolj ugodno. Po vseh posegih bodo pacienti prejeli podrobna navodila od specialista o postopkih in negi po operativnih posegih, da bi dosegli želene rezultate.

Z dolgoletnimi izkušnjami in neprekinjenim izobraževanjem zagotavljamo manj invazivne posege od tradicionalnih in klasičnih metod s hitrejšim ter varnejšim celjenjem.

PREBERI VEČ

 

Bi nas radi obiskali?
Še danes se dogovorite za termin!


Dogovorite se za termin