IMPLANTOLOGIJA JE VEJA DENTALNE MEDICINE, KI SE UKVARJA Z VGRADNJO VSADKOV

Sistemi vsadkov s tridesetletno tradicijo

Zobni vsadki zagotavljajo dolgotrajno in zanesljivo rešitev, ki ustreza tako funkcionalnim kot tudi visokim estetskim kriterijem za nadomestitev enega ali več manjkajočih zob. Zamenjava zob z vsadki je zanesljiva pot do zadovoljnega nasmeha.

VSADEK KOT NAJBOLJŠA REŠITEV

Vsadek je titanski vijak izdelan iz biokompatibilnega materiala, ki se kirurško vgradi v kost in predstavlja bazo za nadomestni zob, ki je izdelan iz visokokakovostnih materialov. Vsadek po vgradnji pomaga pri ohranjanju kosti in stimulira okoliško kost, da na ta način ne pride do resorpcije kosti, ki se sicer pojavlja po izgubi zoba. Sam postopek vgradnje vsadka je za pacienta neboleč in varen ter se izvaja v lokalni anesteziji v enem obisku. Po vgradnji je potreben določen čas okrevanja, da bi bila osteointegracija uspešna in bi pacient lahko nadaljeval s protetičnim delom obravnave. V tem času lahko zob začasno nadomestimo. Sodelovanje pacienta je bistvenega pomena, saj je dobra higiena temelj uspešnega in dolgotrajnega protetičnega dela na vsadkih.

POTEK/NAČRT TRETMAJA

Pred vgradnjo zobnega vsadka se opravi podrobna analiza primera, ki ga bodo obravnavali naši strokovnjaki, potem ko bodo opravili 3D-diagnostiko z najsodobnejšo napravo CT, znamke Planmeca, ki omogoča vpogled v stanje kostnega tkiva, kar je potrebno za vgradnjo vsadka. Na podlagi analize in pregledanih relevantnih parametrov za uspešno vgradnjo se določata individualni načrt terapije, ki seznani pacienta s trajanjem terapije in se mu predstavi finančni načrt.

PREDNOSTI VSADKOV

Varna in zanesljiva rešitev, ki obstaja že več kot 50 let in jo za izboljšanje kakovosti življenja izbere veliko število pacientov. V ustreznih in kakovostnih pogojih ter z odlično higieno lahko vsadki trajajo celo življenje.

Na kliniki DentalPro uporabljamo sisteme vsadkov s 30-letno tradicijo podprto s številnimi kliničnimi študijami. Kakovost zobnih vsadkov je predpogoj za uspešnost terapije.

PREBERI VEČ

 

Bi nas radi obiskali?
Še danes se dogovorite za termin!


Dogovorite se za termin